osobnost
osobnost
osobnost

Štěpán

Kdo Štěpána jednou potkal, již na něj nikdy nezapomene. Tohoto sympatického kudrnatého chlapce vyšší váhové kategorie, navíc s vizáží barokního bůžka lásky, rozhodně nelze přehlédnout.

Štěpán se dlouhodobě věnuje kuchařskému umění a sám se považuje za velkého gurmána a odborníka na zdravou výživu. Z kulinářských surovin vyzdvihuje zejména brambory, které doporučuje konzumovat vařené a řádně prosolené.

Pro dosažení vyváženého nutričního příjmu rovněž radí zmíněný pokrm během dne prokládat několika pytlíky solených brambůrek, čímž znásobíte příznivý energetický efekt pro organismus (ideální denní dávka činí 5-27 balení).

Brambory totiž obsahují pouze 0,1% tuku, jsou lehce stravitelné, bohaté na draslík a hořčík, navíc představují kvalitní zdroj vlákniny. Kuchyňská sůl pak lidskému tělu dodává dostatečný přísun jodidu draselného, díky čemuž lze předejít vleklým zdravotním komplikacím.

Téměř nepřetržitý pocit žízně způsobený slanou stravou Štěpán úspěšně zahání větším množstvím piva, aby tělu dodal další potřebné stopové prvky a vitamíny. Vysoký obsah zinku ve zmíněném nápoji prospívá pokožce i vlasům, které jsou pak pevnější a lesklejší.

Štěpán nezapomíná ani na dostatečný přísun živočišných bílkovin, vitamínu B12 a železa. V tomto ohledu vyznává takzvanou klobásovou cestu orámovanou prorostlým bůčkem.

Přesto Štěpán nepokrytě přiznává, že na zdravou stravu někdy hřeší a občas si dopřeje něco nezdravého. Proč také ne. Vždyť i propagátoři zdravé výživy jsou jenom lidé. Štěpán